Fisk & skaldjursgryta med saffran

Fänkål är något jag tycker mycket om.
Gillar lakritssmaken & krispigheten.
Den är god att blanda i sallader,  Coleslow och
framför allt passar den till fisk & skaldjursrätter.


Här är ett recept på en god och enkel fiskgryta.
Är ett GI recept från Ola Lauritzson som jag ändrat något på.

250 gr lax 
250 gr vit fisk
100 gr skalade räkor
100 gr kräftstjärtar
2 st fänkål
1 st purjolök
1 burkar krossade tomater, ca 400 g/st
2 st vitlöksklyftor
2 st fiskbuljongtärningar eller fond
6 dl vatten
2 dl torrt vitt vin
2 dl grädde
1-2 pkt saffran
2 msk olivolja (eller kokosolja)



Till servering
Aioli (recept finns under fliken Tillbehör)
Eller blanda majonnäs med vitlök.

Gör så här:
Skiva alla grönsaker och stek snabbt i olivoljan i kastrull.  
Häll i de krossade tomaterna. 
Tillsätt fiskbuljong, vatten, saffran, vitt vin & grädde. 
Låt puttra några minuter och lägg i fisken som du skurit i bitar. 
Låt sjuda tills fisken blivit kokt, ca 10 minuter.

Precis innan servering häller du i kräftstjärtar och räkor.

Gott med vitlöksbröd till !!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0