Härlig Saffranslax

Idag gör vi saffranslax. Har tidigare brukat köpa den färdiga Creme Fraichen (Gourmet) med saffran/tomat-smak. Men det känns bättre/roligare att göra det från grunden själv & är inte svårare heller.

Saffranslax

Du behöver
1 msk olivolja eller smör
1 urkärnad strimlad röd paprika
1 strimlad fänkål
2 vitlöksklyftor
0,5 g saffran, 1 pkt
1-2 st finhackad soltorkad tomat
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 msk vitvinsvinäger
1 msk lantbuljong (eller 1 fiskbuljong)
1 tsk timjan
salt & peppar
600 g lax i stora kuber


Gör så här:

Hetta upp olja i en rymlig panna. Bryn paprika, fänkål, vitlök och saffran 2–3 minuter.
Tillsätt soltorkad tomat, vatten, creme fraiche, buljong och vinäger.

Salta och peppra laxen lite och lägg ner den i såsen.
Koka 5 minuter. Dra åt sidan och låt stå under lock ytterligare 5 minuter.


Idag serverade jag med wokad rödkål, brysselkål, paprika & lade i tomater i slutet.




Visst är det härligt med färgglad mat !  =)

Kommentarer
Postat av: Richard Siverman

Ja det såg speciellt ut inte alls aptitligt hehe



men det var säkert gott...

2011-11-30 @ 21:32:03
URL: http://valsignade.nu
Postat av: Maria

Det är nog för mycket grönsaker för dig va!? ;)

Gott var det - tyckte de här hemma i a f!

2011-11-30 @ 21:48:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0