Köttfärs & gorgonzolapaj




Hittade ett recept hos "En liten chili" som såg så gott ut.
Jag gjorde en egen variant på den.

Hade köpt en ny ost, en blandning av
Gorgonzola & Mascarone jag ville testa.



Pajskal:

2½ dl mandelmjöl
½ dl kokosnötsmjöl
½ dl sesamfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 gr osaltat smör
1 ägg
ev. 1-2 msk vatten

Mixa ihop mandelmjöl, kokosnötsmjöl, sesamfrön och pofiber några minuter.
Tillsätt de övriga ingredienserna och kör till en deg.

Kavla ut och lägg i en pajform.
Nagga botten och låt den stå svalt minst 30 minuter.
Grädda sen pajskalet i 7-8 minuter tills det börjar få färg.



Köttfärsröra:

ca 500 gr köttfärs
2 pressade vitlöksklyftor
150-200 gr gorgonzola
2 dl krossade tomater
 2 msk balsamvinäger
2 tsk sambal oelek
1 msk Shoyu (soja)
0,5 purjolök
1 paprika
5-6 st färska champinjoner
salt och svartpeppar
riven ost

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 °.

 Bryn köttfärsen med vitlök och krydda med salt och svartpeppar.
Smula i gorgonzolan och låt smälta.

Häll över de krossade tomaterna, balsamvinägern, sambal oelek och soja
och låt koka ihop tills det inte är så mycket vätska kvar.

Strimla purjolöken, paprikan och champinjonerna och tillsätt dem.
 Häll över köttfärsröran i pajskalet.

Strö till sist riven ost överst och grädda sedan pajen 20 minuter.

Servera med sallad och gärna en vitlökssås.



(Lite bränd i kanterna dock .. )


Kommentarer
Postat av: Lana Driagina

Visst är det gott med lchf-pajskal! Jag tycker det t.o.m. godare än med vanligt mjöl... Mina barn tycker också det är gott med lchf-paj! :)

Ha en fin kväll!

Kram

//Lana

2012-04-02 @ 20:07:48
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0