Jordgubbscheesecake

 

 

Här är receptet på efterrätten vi blev bjudna på i lördags.

 

Det var jättegott och det smidiga med frysta efterrätter

är ju att man kan göra dem långt i förväg om man vill.

 

 

JORDGUBBSCHEESECAKE 

 

Kladdkaksbotten:

 100 gr smör

2,5 dl  strösocker

 1 dl vetemjöl

 4 msk kakao

 1,5 tsk vaniljsocker

 2 st  ägg

 

Cheesecake fyllning:

 5 st passionsfrukter

 200 gr philadelphiaost

2 dl strösocker

 2 tsk vaniljsocker

 3 st  äggulor

 3 dl vispgrädde

 2 dl mosade jordgubbar

 

Garnering:

färska jordgubbar

 

 

Gör så här:

 

 Sätt ugnen på 175 º.

 

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.

 

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.

 

Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter.

Kakan stelnar ytterligare när den kallnar.

Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.

 

Dela passionsfrukterna och gröp ur dem.

Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften.

 

Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet.

Rör ner äggulorna, en i taget.

Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den

tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos.

 

Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar.

Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.

 

 


Kommentarer
Postat av: Malin Aurora

Åh jisses så gott det ser ut!

2012-08-14 @ 21:32:41
URL: http://vildblommor.blogg.se/
Postat av: Sanna

Men jösses så smarrigt! Vilken efterrätt så fin också. Ser avancerat ut.

Svar: Ser mer avancerat ut än vad det är. Har tidigare gjort liknande med en kladdkakebotten och sen vit chokladmousse över. Blir jättegott & ser så fint ut!
mariasfavoriter.blogg.se

2012-08-15 @ 12:43:53
URL: http://engnuttasocker.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0