Fyllda fläskrullader med blomkål & broccoligratäng

Det här med rullader är lite kul.
Man kan ju fylla med det det mesta som man gillar.

Denna gång fyllde jag med salami, mozzarella & soltorkade tomater.

Gjorde en sås som jag "kryddade" med lite glögg för lite sötma.
Hade i champinjoner & kantareller.
Till det en blomkåls- broccoligratäng.


Så här gjorde jag:

8 små fläsksnitzlar som jag bankade ut
8 skivor salami
1 mozzarellaost
4 soltorkade tomater (i olja)
8 blad basilika
salt, peppar

½-1 blomkålshuvud
1 stånd broccoli
2 dl riven ost
2 dl grädde
salt, peppar

100 gr champinjoner
100 gr kantareller

3 dl grädde
½ dl rödvinsglögg
½ msk balsamvinäger
2 tsk lantbuljong
lite soja
salt, peppar


Efter att ha bankat ut snitzlarna lade jag först salami på,
sedan delade jag osten i 8 stavar som jag lade på,
delade tomaterna och i med dem tillsammans med 1 basilikablad.
Rullade dem så fyllningen är helt "inbakad" och fäste med tandpetare.
Salta & peppra.
Stek lite gyllenbrun runtom och lägg på ugnssäkert fat och l
åt bli färdigt i ugn 5-10 minuter.

Dela blomkål & broccoli i mindre bitar och låt få ett uppkok i saltat vatten.
Häll av vattnet och lägg kålen i en ugnssäker form. Ev lite salt/peppar. 
Häll på ost och grädde och gratinera i ugn ca 15 minuter.

Stek svampen mjuk i smör och lägg på ett fat.

Häll i grädde i stekpannan, glögg, balsamvinäger och buljong.
Låt koka ihop några minuter och smaka av med salt & peppar.
Häll i svampen och lägg i ruladerna och håll varmt till gratängen är klar.



Kommentarer
Postat av: Malin I Form

Det låter verkligen supergott!

2012-01-29 @ 21:17:35
URL: http://www.maliniform.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0