Fiskgratäng med citron, dill och räkor




Här hemma vill barnen hellre ha potatismos istället för
blomkål/broccolimos så det blir en "dubbel" fiskgratäng,
halva med potatis och halva med blomkål/broccolimos.






Fiskgratäng med citron, dill & räkor

4-500 gr torsk eller annan vitfisk
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 msk vitvinsvinäger
1 msk lantbuljong (eller fiskbuljongtärning)
finrivet skal från ½ citron
1/2-1 dl hackad dill
10 körsbärstomater
500 gr räkor med skal
ev lite parmasanost

Mos:
Blomkål, broccoli eller potatis
smör
1 dl grädde
½ dl parmasanost
(eller 3 msk philadelfiaost)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.

Börja med att skala räkorna & ev potatis.
Koka potatis eller blomkål / broccoli och 
vispa ihop till mos med smör, grädde & parmasanost.

Lägg fisk i smord ugnssäker form, salta & peppra och tillaga i ugn ca 15 minuter.

Tag ut, häll av ev vätska och klicka/spritsa mos runtom.

Sås:
Blanda ihop grädde, creme fraiche, vinäger, buljong.
Smaksätt med citronskal & dill.
Smaka av med salt & peppar.

Lägg körsbärstomater & räkor på fisken och häll såsen överst.
Riv gärna lite parmasanost över.

Gratinera i ugn ca 10 minuter.








Kommentarer
Postat av: Mari

Det där såg riktigt gott ut =)

2012-03-21 @ 20:37:29
URL: http://marriie.blogg.se/
Postat av: Lana

Mmm... vad gott!

Jag vill också åka till London nån gång... :)

//Lana

2012-03-21 @ 20:49:12
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com
Postat av: Anna

Javisst, de är så mumsigt med soppa.

Fiskgratängen ser ljuvlig ut :) smart att görs hälften/hälften :)

2012-03-21 @ 22:15:14
URL: http://overenskommelsen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0