Fläskiga Jacob (Paleo)

 
 



Jag gjorde en Paleo-Jacob idag med fläskfilé istället för kyckling.
 
Istället för grädde tog jag den feta massan i en kyld kokosmjölkburk
 + ett par deciliter från Extra Creamy Coconut Milk.
 
 
Så här gjorde jag:
 
1 fläskfilé ca 600 g
10 cm purjolök
1-2 banan(er)
1-2 dl cashewnötter
ca 3 dl fet kokosnötgrädde (se ovan)
½ dl tacosås (osötat)
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
1 tsk +1 msk curry
lite salt
 
Sätt ugnen på 200°.
 
Skär fläskfilén i tunna skivor och stek i stekpanna.
Salta och peppra och lägg i ugnsform.
Strimla purjolöken och bryn den i stekpannan med ca 1 tsk curry + smör.
 
Strö över purjolöken över fläskfilén.
 
Skiva bananen och lägg över tillsammans med nötterna.
 
 
Vispa kokosgrädden tjock och blanda i tacosås, tomatpuré, sambal, curry och lite salt.
 
Bred såsen överst och gratinera färdig i ugnen ca 15-20 minuter.
 
 
Jag serverade broccoliris, wokade grönsaker och sallad till.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lana

Det låter mycket gott! Jag är försiktig med bananer... kan sätta igång mitt sötsug... men det är väl att bara pilla bort... tror att resten av familjen kan uppsaktta den maträtten! Sparar receptet! :)
Ha en fortsatt fin dag!
Kram kram
//Lana

2012-09-16 @ 16:53:12
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com
Postat av: Sonja

NamnamNAM! :D
Kokosmjölk är kung!
Ha en härlig söndagskväll!
/ Sonja

2012-09-16 @ 19:00:53
URL: http://motionwellness.blogspot.se
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest

Ser otroligt gott ut. Smart att ta den feta massan i kokosmjölken, det ska jag också testa.

2012-09-16 @ 22:23:19
URL: http://vardagfest.blogspot.com
Postat av: Anna

Ser såååå gott ut :)

2012-09-16 @ 23:01:02
URL: http://Overenskommelsen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0