Stekt strömming med blomkålsmos & tomataioli
Dagens lunchlåda!! (Rester från i lördags)
Stekte strömming till lunch då och hade blomkålsmos till.
Snabbt, billigt, gott och så otroligt nyttigt!!!
Ärligt talat var det första gången som jag åt vanlig stekt strömming!
(Brukar dock steka för att göra inlagd strömming som jag älskar.)
Har varit lite rädd för att känna benen i fisken men blev glatt överraskad att jag knappt reagerade.
Maken däremot var lite känsligare och pillade lite. Men väldigt gott blev det !!
Färsk strömming doppade jag först i ägg, sen i kokosmjöl
(Klipp bort fenan på ryggen först).
Stekte i ghee och kryddade med salt & peppar.
Serverade med blomkålsmos (mixad kokt blomkål med några skedar ghee & salt/peppar i)
och fredagens aioli smaksatt med soltorkad tomat & dijonsenap.
Kommentarer
Postat av: Karro
Blomkålsmos låter så himla gott och verkar enkelt att göra. Ändå får jag aldrig ändan ur...
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Catharina
Har provat dina paleoscones nu! Fasen så jävla goda! Sen har jag gjort dina köttbullar med citron, timjan, vitlök och parmesan....också jättegoda! Ska skriva inlägg om det sen och länka till dig! :)
Strömming, var inte i går! Det är ju alltid kanonbilligt, måste köpa det! Ser jättegott ut!
Gjorde broccoli mos igår med smör och citronsaft i, jättegott....faktiskt godare än blomkålsmos!
Ha en fin dag!
Kram C
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Strömming vet jag faktiskt inte när jag åt senast. Måste ha varit när jag bodde hemma hos mina föräldrar = länge sen. :-) Så gott! (skriver en mental minneslapp till mig själv att jag måste äta det snart)
Trackback