Citron & persiljetoppad laxfilé på grönsaksbädd

 
 
 
Gårdagens middag blev lax. Har varit fisksugen sen jag kom hem från Barcelona.
Ändå åt jag fisk/skaldjur där varje dag ..  Kan liksom inte få nog!
 
Jag hade färsk vitkål kvar som jag tillsammans med zucchini & paprika hade i botten på formen.
 
 
SÅ här gjorde jag:
 
½ färskt vitkålshuvud
1 paprika
1 zucchini
4 laxfileér
 
 
Citron/persiljesmör:
smör (rumstempererat)
persilja (jag hade torkad)
hackad vitlök
rivet citronskal från 1 citron
salt, peppar, chili
 
 
Sätt ugnen på 200°.
 
Jag strimlade vitkålen som jag lade i en oljepenslad ugnsform.
Därpå lade jag strimlad paprika och skivad zucchini.
 
 
Blandade smör, persilja, vitlök & citronskal till kryddsmör.
Lade laxfileérna över grönsakerna och gjorde ett snitt längsmed
fileérna som jag fyllde med persilje/citronsmöret.
Saltade och pepprade överst.
 
Gratinerade i ugn ca 15-20 minuter.
 
 
 
 
 
 
 
 
(Varför blir bilderna "stående" ibland !? Har inte blivit så förut .. Någon som vet vad jag gör fel?)
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Catharina

Jag gillar att allt tillagas i samma form! Smidigt! Å vad smart att göra ett snitt i laxen och ha i fyllning där...Jag brukar alltid lägga fyllningen uppepå annars! Detta ska jag ta efter!

Ha en fin helg :)
Kram C <3

2013-05-17 @ 15:59:11
URL: http://lycka33.blogspot.com
Postat av: Lana

Mmm...så gott! Och med färsk vitkål! Mums, mums!
Jag är så dålig på datorer alla myskosaker som händer ibland när man bloggar!
Ha en fin dag!
Kram kram
//Lana

2013-05-18 @ 11:03:01
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.se
Postat av: Anna

Det ser helt fantastiskt gott ut, mums!
Jag önskar dig det samma <3 Visst är det frustrerande? Man vill inget annat än att träna, älskade träning. Kramar i massor ifrån mig

2013-05-18 @ 19:30:18
URL: http://overenskommelsen.blogg.se
Postat av: Petra

Smarrigt lax är ju så gott

2013-05-19 @ 21:52:51
URL: http://petraelisabeths.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0