Rabarberchutney - ett "oändligt" tillbehör ..

 
 
Syrran skulle göra rabarberglass och Fanny hade gjort rabarberchutney.
Har så mycket rabarber här hemma och vet knappt vad jag ska göra med den.
Så jag testade Fannys idé, nästan rakt av och gjorde en chutney. 
 
Perfekt tillbehör till grillat eller till grytor, blev gott att blanda i matyoghurt till kall sås
med lite salt/peppar och lite extra curry (gärna curry/mango - SÅ god!).
Som man använder sylt eller gele. Eller som en glaze när man grillar... 
 
Utesluter man sambal och tillsätter vaniljpulver (och kanel) istället så blir
det en jättegod sås/topping till glass, yoghurt eller kvarg. Gärna ljummen.
Gott till smakrika ostar - som en marmelad !
Eller som kräm, säkert gott med mandelmjölk!
 
Framför allt är det så lätt att göra, tog inte många minuter innan det var klart.
 
 
Så här gjorde jag:
(1 liten burk, ca 2 dl)
 
2-3 rabarberstänger, i små bitar (ca 5-6 dl)
ca 3-4 msk honung (beroende hur sött man vill ha det)
(går även att koka med hackade dadlar för sötman)
ca 2 tsk sambal oelek (beroende på hur starkt man vill ha det)
 lite ingefära eller curry (curry/mango)
(eller vaniljpulver, kanel)
 lite vatten
ev salt/peppar
 
Lägg rabarbern i en kastrull, tillsätt ev någon msk vatten
och låt koka på svag värme tills rabarbern börjar smälta.
 
Rör om lite tills den börjar bli mjuk och smidig.
Blanda ner honung och annan smaksättning.
Smaka av och tillsätt ev det som behövs så den blir perfekt just för dig!
 
 
 
 
 
 
 
Här blandande jag ut med majonäs, matyoghurt & mer curry (salt/peppar) ...
 
 
som kall sås till kycklingfilé, coleslaw & ugnsstekta morotsstavar/haricots verts.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0