Choklad/jordnötsmuggkaka med hallon på 2 minuter

 
 
 
 
 
Oj, oj oj ..  choklad & hallonhimlen!!!  
 
Hittade hos Tasty Health detta perfekta mellanmål med följande näringsinnehåll:
153 kcal, 8 g kolhydrater, 24 g protein, 4 g fett (med kakao är det 169 kcal)
 
Perfekt för mig som nu dessa veckor behöver hålla nere på kalorierna & behöver mycket protein.
Att det är lätt att göra och går fort är ju även det toppen.
 
Jag gjorde dock lite annorlunda, den blev magiskt god och innehåller ca 180kcal.
 
 
Muggkaka med hallonkräm
 
1,5 msk kokosmjöl
1 msk jordnötsmjöl PB2 (eller annat nöt/mandelmjöl)
0,75 tsk bakpulver
2 tsk sötning ex Sukrin Gold eller Stevia sötströ
1 msk Whey proteinpulver choklad eller vanilj
2 tsk kakao
1 msk lättkvarg
1 äggvita
2,5 msk osötad mandelmjölk

Toppa med:
50 gr lättkvarg med hallonsmak
10 gr hallon
 
 
Blanda först de torra ingredienserna i en bunke, rör sen ner resten till en smet.
 
Smörj en mugg med ex lite kokosolja, lite större variant för det sväller när det mickras.
 
"Grädda"  på högsta effekt i micron i ca 1,5 minut, jag gillar när den är kladdig.
 
 
Lägg över kakan på en tallrik och dela den gärna.
 

Bred kvargen mellan lagren och på toppen, garnera
 med hallon.
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0