Morots/rödbets/zucchini/halloumibiffar med sötsyrlig sås

 
 
 
Kylskåpsrensning fick till goda gröna (röda) biffar. Lätta att göra, bara skala, riva och vispa ihop och sen "swish in i ugnen" ;). Rotsakerna kan man variera eller byta ut mängderna på. 
 
Såsen kan man ha antingen turkisk/grekisk yoghurt, creme fraiche och t o m naturell kvarg i, brukar dock inte ta enbart kvarg utan blanda med något av det andra. Den är även väldigt god till kyckling, lax eller grillat.
 

MOROTS/ RÖDBETS/ZUCCHINIBIFFAR MED HALLOUMI

4 portioner

 

Jag hade:

200 g morötter

100 gr rödbetor

100 zucchini

1 halloumiost (à 200 g)

1 dl havregryn

2 ägg

1 tsk persillade

1 tsk chiliflakes

1 tsk gurkmeja

½ tsk salt

1 krm vitpeppar

Olja till pensling & att smörja plåt

Sås:

2 dl turkisk yoghurt/creme fraiche (eller 1 dl + 1 dl kvarg)

1-2 tsk honung eller sweet chilisås

1 msk riven ingefära

rivet skal & saft från ½ lime

salt, peppar

 

Sätt ugnen på 225°C.

 

Börja med att vispa upp ägg, havregryn & kryddor. Låt stå ca 20 minuter. 

Skala under tiden morötter, rödbetor och riv sedan med zucchini och halloumi grovt på ett rivjärn. Pressa ur lite vätska. Lägg i bunke och blanda med havre/äggröran. Smaka av med salt & peppar.

 

Forma till biffar, jag gjorde 8 stycken, det går lätt med fuktade händer och lägg på en oljad bakpappersklädd plåt. Pensla med lite olja. Ställ in i mitten av ugnen 20-25 minuter, vänd efter ca 10 minuter och grädda tills de fått fin färg.

 

Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt & peppar. 

 

Jag serverade biffarna med klyftpotatis, kålrotsstrips & lite ugnsbakad vitkål som jag hade i ugnen samtidigt som biffarna. 

 

 

 

 Forma biffar och lägg på en oljad plåt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0