Ostgratinerat blomkålsris

Jag gillar verkligen blomkål och allt man kan göra med den.
Hittade ett tips som jag ändrade om lite.
Prova - jättegott som tillbehör till ex kyckling, lax  mm

1 rivet blomkålshuvud
1 st finhackad liten gul lök
2 st finriven vitlöksklyfta
1 dl finhackad fänkål (eller rotselleri)
1 dl vitt vin
1 msk lantbuljong (eller fond)
salt & peppar
1 st fintärnad paprika
½ dl pinjenötter
3 dl riven ost

Koka det rivna blomkålet i 10 sekunder,
häll av vattnet i ett durkslag.
Fräs lök, vitlök och selleri i smör eller kokosfett.

Lägg i den rivna blomkålen och fräs i några minuter,
slå på buljongen låt koka ihop ca 5 minuter.  
Smaka av med salt & peppar.

Lägg över i en ugnssäker form och strö över osten, paprikan och pinjenötter.
Gratinera i ugnen på 200 ° tills osten smält och fått en fin färg.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0