Het kycklingwok

Idag lagade vi kycklingwok.
Detta kallar jag snabbmat så länge man har färdig grönsaksmix.
 
Het kycklingwok med grönsaker

Du behöver:
4 kycklingfiléer (á ca 125 g)
1-2 vitlöksklyftor
(1 msk riven färsk ingefära)
1 msk olja (gärna kokosolja)
½ tsk salt
1 förpackning wokmix
(eller färsk broccoli, morot, lök, champinjoner, vattenkastanj .. vad du vill ha i)

Sås:
2 ½ kycklingbuljong (vatten + tärning)
1 msk soja (eller Shoyu)
2 msk sweet chilisås
el. lite Sambal Oelek
(ev 2 tsk brun farin)
1-2 tsk potatismjöl

Och sist men inte minst:
ca 1 dl cashewnötter

Gör så här:
Strimla kycklingfiléerna. Skala och finhacka vitlöken.
Fräs kycklingstrimlorna, vitlöken (och ingefära) i oljan i en stor stek- eller wokpanna. 
Stek gärna i 2 omgångar för det vätskar sig gärna (iaf om kycklingen varit fryst).
Krydda med salt och peppar. Ta upp kycklingstrimlorna och håll det varmt. 
Woka grönsakerna i ca 5 min. Blanda ingredienserna till såsen i en skål.
Lägg tillbaka kycklingstrimlorna i woken och häll över såsen.
Koka upp och låt koka någon min. Strö sist över cashewnötter.

Servera detta med basmatiris eller nudlar, soja & sweet chilisås!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0