4-pepparfärsbiff




Jag gjorde köttfärsbiffar och blandade i alla pepparsorter vi hade
(kunde inte riktigt välja).

Har för mig att det finns en färdig kryddblandning som man kan köpa innehållande
just dessa fyra sorter: grön, rosé, svart & vitpeppar. Men jag vet inte säkert.
Jag mortlade i alla fall hela korn av dessa (jag tog nog mest av grön & rosé).


Så här gjorde jag:

600 gr nötfärs
1 ägg
1 dl grädde
1 tsk salt
1-2 tsk pepparblandning (enl ovan) 
smör

Sås:
3 dl grädde
1 dl Cantadou (4 peppar)
½ msk kalvfond
1 tsk Shoju (soja)
ev. ½-1 tsk pepparblandning

Blanda ägg, grädda och kryddorna och tillsätt färsen.
Gör biffar och stek i smör.


Blanda grädde, Cantadouosten i en kastrull, låt koka upp tills färskosten smält in.
Tillsätt fond, soja ev mer av pepparblandningen.
Koka några minuter på svag värma och smaka av med salt.

Jag hade lite gräddkokt vitkål, broccoli och sallad till.







Kommentarer
Postat av: Lana

Låter mycket gott, speciellt gräddsås... mina barn har beställt köttfärsbiffar/köttbullar med gräddsås till veckans mat!

Ha en fin kväll!

Kram

//Lana

2012-04-21 @ 19:45:40
URL: http://www.ryskadockor.blogspot.com
Postat av: jennie

Åh, det där skulle jag verkligen inte tacka nej till!

Ser supersmarrigt ut! Vitkålen ser jättegott till också!

Ha en bra lördagskväll



/Jennie

2012-04-21 @ 20:20:15
URL: http://www.misshart.blogspot.com
Postat av: mammaspring

Åh vad gott det ser ut! Gräddsås... nomnom

2012-04-21 @ 22:10:34
URL: http://mammaspring.blogspot.com
Postat av: Karin

Vad gott, tur att det snart är lunch här:)

2012-04-22 @ 06:36:03
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Monicas Mat

Om du hittar det i affären, prova sötstark kinesisk peppar, sechuan, jättegott!

2012-04-22 @ 09:37:19
URL: http://monicasockerfritt.blogspot.com/
Postat av: Karro

Vad mycket god recept du har på bloggen, gillar´t!

Ha en härlig söndags kväll!

2012-04-22 @ 19:29:40
URL: http://livskraft1.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0