Saffransaioli

 
 
 
Ett måste för mig när jag äter kräftor är aioli - gärna med saffran i.
Det passar bra ihop och det blir så vackert med den gula färgen.
 
Och har du inte gjort aioli än så testa det!
Det är så mycket lättare än man tror ..
I alla fall om man har en stavmixer.
Ha dock rumstempererade ingredienser på allt.
 
 
Aioli med saffran
 
1 ägg
3 dl neutral oliv eller rapsolja
1 msk dijonsenap
1 msk vinäger
1-2 pressade vitlöksklyftor
½-1  pkt saffran
salt, peppar
 
Lägg alla ingredienser i en mixerskål och mixa ihop tills det tjocknar.
Smaka av med salt & peppar.
 
Låt stå en stund och rör om igen så saffranet fördelar sig riktigt.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0