Puerto Rico - Gran Canaria

 
 
Nu har vi varit hemma några dagar efter vår vecka i Gran Canaria.
Det var andra gången jag var där men första var för 20 år sedan då vi var med vår äldsta dotter som bara var 10 månader. DÅ bodde vi i Arguineguín på Sunwing och höll oss mest på hotellanläggningen.
 
Nu bodde vi i Puerto Rico, på Servatur Casablanca. Ett lugnt, modernt och fräscht hotell jag gärna kan tänka mig besöka igen. Hotellet har 16-årsgräns och det var skönt tycker jag. Ljudvolymen var väldigt behaglig .. ;)
Man kunde på riktigt slappna av - lite spakänsla över det hela. Det fanns en solterass på taket där man kunde sola innan solen nådde fram till poolområdet.
Oftast när vi rest tidigare har vi valt lite större anläggningar som har det mesta ex barnpooler & barnklubbar. Allt för att barnen ska ha det så bra som möjligt. Men var sak har sin tid och nu är det mycket mysigare med mindre hotell tycker jag.  Här ser ni utsikten från vår balkong:
 
 
 
 
Sköna korgmöbler där vi brukade sitta och läsa på eftermiddagarna
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
Puerto Rico-stranden är inte så fin men vi tog oss till Amadores flera gånger. Det går att gå dit, en fin stenlagd strandpromend och från vårt hotell ca 2,5 km. Vi gick några gånger och tog taxi en gång. Taxi är billigt, kostade 40 kr enkel resa. Amadores har en fin strand omringad med många restauranger och butiker.
 
 
  
 
 
 
 
Kallt i vattnet men badade ändå varje dag ..
 
 
 
Just strandpromenaden var pefekt att springa på. En backig och skön runda. Fick till joggingturer fyra dagar och tre av dem sprang jag hit och vände. Detta är det bästa sättet att se sig om tycker jag. Testade även träna på hotellets gym en mulen dag. Det ingick tyvärr inte i hotellet utan man fick betala 5 euro/besök. De öppnade dessutom inte förrän kl 10 och jag gillar ju träna på morgonen innan resten av dagen "startar".  Men några morgnar tränade jag cirkelträning på deras solterass. Pefekt innan solen kommit upp och det blir för varmt.  
 
 
 
En dag tog vi en båttur till Puerto de Mogán. Vi valde en fredag som är deras marknadsdag som håller till i hamnen. Och en stor marknad var det, man kunde nog fynda en hel del om man ville. Jag saknade dock ätbart såsom frukt och grönsaker. Gillar när det finns sådant på marknader.
Puerto de Mogán är en väldigt charmig by.  Mycket blommor och många kanaler och kallas även Gran Canarias Venedig. En idyll med vitkalkade hus, färgstarka bougainvilleor och doftande jasminer som klättrar längs husväggarna. 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
Den canariska maten dessvärre var inte någon större upphetsning. Den var fräsch och så men smakade inte så mycket. Tapas är väl ok men blir ju ofta ganska dyrt. Särskilt som mina barn inte är så förtjust i det, blir ju mer prisvärt och gott om man tar in många rätter att plocka med. Det godaste jag åt denna vecka var nog när vi besökte en Indisk restaurang och även en kväll då jag åt en grekisk moussaka.
  
 
En fräsch tonfisksallad på Flipper restaurant vid Amadoresstranden
 
 
En tapastallrik
 
 
 
Eftermiddagarna var de skönaste, då var solen varm och det var skönt att sitta på balkongen eller ..
 
 
...vid poolområdet i de sköna korgmöblerna med en bok och ibland en drink.
 
 
 
Överlag hade vi en fin resa. Kanske inte toppenväder såsom jag önskat. Gillar heller inte egentligen de kalla morgnarna och kvällarna. Tycker ju om när det är ljummet dygnet runt. Men ska man åka bara en vecka över vinterhalvåret är detta ett bra resemål. Kan tänka mig att göra det igen.
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
.
 
 

 
 
 
 

Minstingen blir myndig

 
Idag för 18 år sedan föddes vår yngsta dotter. Jag var lite orolig att man inte skulle kunna älska barn nr 2 lika mycket som nr 1.  Men det fanns inget att oroa sig för. Kändes som hjärtat växte och fick plats med lika mycket kärlek till. Ni som fött barn vet säkert vad jag menar. Känslan och euforin efter förlossningen är bara obeskrivbar.
 
Nu är båda barnen inte "barn" längre. En lite märklig känsla. Visst kommer de alltid att vara lite barn i mina ögon ;). (Till deras förtret ibland ....)  Men så är det nog för alla. 
 
Önskar i alla fall fina Agnes ett stort GRATTIS !!!  Älskar dig för alltid och för evigt.  ♥
 
 
Hittade en passande dikt som Siv Andersson skrivit:
 
Till dig som blivit myndig
- av Siv Andersson

Nu är det upp till dig,
nu får du själv bestämma
vart du ska resa bort
och vad du kallar hemma.

Du väljer dina vägar,
kan göra vad du vill.
Ja, även då du väljer
att vänta lite till.

Hur man vill ha sitt liv
är inte lätt att veta.
Så därför finns det tid
att testa och att leta.

Så många möjligheter
att säga ja och nej…
Så minns att alltid lyssna
till rösten inom dig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 

Halva veckan kvar!

 
 
En härlig känsla när det känns som man varit borta i mer än en vecka när man i själva verket har mer än halva veckan kvar!
Tror att det kan bero på att vi denna gången bor på ett hotell med 16-årsgräns. Det är en stor skillnad på ljudnivån när man jämför. Och ljudnivån här gör en avslappnad och avstressad. Ett bra val med andra ord.
 
Hotellet är dessutom modernt, fint och fräscht. Finns solstolar, pool, jacuzzi, sköna korgmöbler och på taket en solterass med fin utsikt. Det finns ett Spa och ett gym som inte ingår i priset tyvärr utan kostar 5 euro/besök. Vore väl kanske ok men de öppnar inte förrän 10 och jag vill ju helst morgonträna. Motion har jag hittills fått på annat sätt. Dels bor vi en bit upp på berget och det är många trappsteg upp hit. Så trappträning blir det en hel del. Sen har jag sprungit och powerwalkat varje morgon. I morse sprang jag en backig runda till Amadoresstranden. Blev ca 6 km. Bästa starten på dagen.
 
Igår tog vi en båt till Puerto de Mogán som är en turistort på Gran Canarias sydkust, ursprungligen en fiskeby. En väldigt mysig, blommande by som har en stor marknad fredagar. Det fanns en del att fynda där. 
 
 
Ja vi har det ganska bra med andra ord. Idag har dock solen lyst med sin frånvaro hittills. Har ägnat mig åt bokläsande. Trevligt det med! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0