Nyårsträning med bästa gänget

 
 
 
Föreslog för värsta grymmaste gänget (de som tränar med mig i trädgården på somrarna) att vi skulle ta ett träningspass på Nyårsafton. Lite på skoj först men också allvar eftersom jag brukar träna på nyårsmorgonen.
Och visst var de på!! Trädgården var kanske inte idealet nu så vi begav oss till byns löparspår.
 
Körde en liten enkel cirkel i kylan där vi startade med en löptur på 400 meter.
Stannade till på en stor gräsplätt där vi hade styrkeövningar.
 
1:a löparvarvet - 10 repetitioner vardera av:
Benböjshopp
Armhävningar
Utfall bak med sittning (benböj) / ben
Tricepspress
Russian Twist
Skridskoåkaren (ufall bak åt sida) med sittning  /ben
Planka med vridning
Burpees
 
2:a löparvarvet  - 2 x 10 repetitioner  & 3:e löparvarvet  - 3 x10 repetitioner& avslutade med ett 4:e löpvarv.
 
Bästa starten på årets sista dag!! 
 
 
Nu är det dags för bastu & förberedelser för kvällen.  Önskar er alla ett  Gott Nytt ÅR !! 
 
 
 
 
 
 
 
Förra årets nyårsafton på Ao Nang Beach - Thailand.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

Lax & räktårta

 
 
 
En god rätt till högtidsborden, buffén eller som förrätt (varför inte till Nyår) är denna tårta. Brukar även göra en glutenfri, sockerfri (LCHF) variant med matjessill, se här.
 
 

Lax & räktårta

(10-12 bitar)

 

Botten:
200 g kavring eller rågkusar (mindre socker i dem)
75 g smält smör

Fyllning:
4 gelatinblad
500 gr räkor

150 gr kallrökt lax

100 gr stenbitsrom/röd caviar
300 g färskost
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 finhackad rödlök
finhackad dill
en liten skvätt citronsaft
salt och peppar

Garnering:
Räkor, stenbitsrom, dill, citronskivor

 

 

Börja med att skala räkorna & skär laxen i lite mindre bitar.


Mixa brödet till smulor och blanda sedan ner det smälta smöret. Tryck ut massan i en form med löstagbar botten.

 

Lägg gelatinbladen i blöt i ca 10 minuter. Blanda färskosten med 1 dl crème fraiche och majonnäs till en slät röra. 

 

Smält gelatinet försiktigt i en kastrull på spisen. Blanda sen ner 1 dl crème fraiche med gelatinet så att gelatinet blandas ut ordentligt. Rör sedan ner gelatinblandningen lite i taget i röran så det blir ordentligt blandat.

 

Smaka av med lite citron, salt och peppar. Vänd till sist ner hälften av stenbitsrommen, den finhackade rödlöken, dillen, laxen och hälften av räkorna.  Låt stelna i kylen i ca 6 timmar.

 

Garnera med resterande räkor, stenbitsrom & citron innan servering.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


En köttfri julafton

För mig blev det en köttfri julafton. En av anledningarna att jag har lite "ångest" över julen är just matfrosseriet. Jag vet att det är helt upp till mig men det är svårt att begränsa och "känna efter". Tycker inte egentligen att det är så gott att blanda allt. Och varje år säger vi "nästa år tar vi inte så mycket". Sen har jag och maken olika syn på vad man ska  ha kvar så varje år står vi med lika mycket - ibland mer eftersom jag försöker förnya med lite grönare rätter.
 
Nåja, i år begränsade jag mig till att äta bara fisk & det gröna. Gjorde lite nyheter som blev uppskattade.
En lax & räktårta & en grönkålspaj med ädelost & valnötter. Dessutom min avokadosallad som jag tillsatte lite rödkål & den wokade brysselkålen med pinjekärnor.
 
Vi brukar alltid starta med det kalla som lunch. Och några timmar senare det varma. För att ännu senare ta lite ostkaka & sötsaker. Blir ändå alltför mycket mat kan jag tycka. Nåja nu är dessa dagar över.
Rätt skönt tycker jag allt! Nu är det snart nytt år med nya tag ...
 
 
 
Avokadosalladen känns matig men ändå fräsch.
 
 
och wokad bryssel här med pinjekärnor - ett måste på mitt julbord.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dan före dan före dopparedan

  
Oj vad hände! Första, andra, tredje & fjärde advent bara försvann! Är inte med alls i år. Har inte det minsta julkänsla tyvärr. Beror säkert i första hand på vädret. Är ju rena våren ute ..  Men säkert också att jag inte firat jul hemma på ett par år. Mexico för två år sen och förra året i Thailand. Faktiskt känns det märkligt att vara hemma i år. Sol och paradisstränder saknar jag nog alltid.
 
Men jul blir det ju oavsett. Skönt med korta jobbveckor nu te veckor fram framöver. Ska verkligen försöka vila och ta vara på dagarna. Passa på att träna lite när det är ljust ute. Gymmet finns kvar när det jobbdagar sen.
 
Julafton firar vi hos oss med föräldrar och några syskon. Lugnt och skönt. Tiden med förväntningar, tomte & Kalle Anka är liksom över. Hoppas få uppleva det med barnbarn sen igenv..  ;)  Nu blir det istället en dag/kväll med trevligt umgänge, mycket mat & "bara vara". Var sak har väl sin tid.
 
SÅ vill då passa på att önska er en GOD JUL och njut nu av ledighet, god mat & vänner!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

Lite sött nu till julhelgerna

Särskilt i dessa tider är det väl goda saker som gäller. Mat i all ära i och för sig men det där lilla extra tillhör ju också.
 
Har under åren försökt att göra det goda lite hälsosammare. Lite "naturligare". Här länkar jag några av mina tips.
 
 
God nötfudge är aldrig fel .. 
 
 
 
Dessa morotskakebollar är himmelska tycker jag ...
 
 
 
 
 
 
Peanut Butter Cups när tiden brister ...
 
 
 
 
 
Och ännu enklare kokosgodis, just kokosnöt har vi alltid köpt till jul under min barndom ...
 
  
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Och sist men inte minst Bountypraliner  - bland det godaste som finns ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 

Working Out...

  
 
 
 
Hittade en kul och bra gjord gif-bild. Vid fantasibrist på träning, varför inte ta en rad i taget och gör några varv ..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
 
 
 
 

RSS 2.0