Med värkande bröstmuskel & skakiga ben

 
 
 
I torsdags var jag och dottern på ett Box-pass. Hade tidigare på morgonen tränat ett överkroppspass där jag kände mig stark och ökade vikten i flera övningar. Kände mig mör i bröst & axlar under Box-passet och fick under natten ganska ont. Har ju en gammal skada i bröstmuskelfästet som är helt ok emellanåt men jag får ofta ont när jag överanstränger mig. Vilket nog var fallet nu tyvärr. Boxning är ju så kul men är nog helt fel för för mig. Så synd när det är något man verkligen gillar.  Nåja tur det finns annat att träna - och jag gillar ju många saker!
 
Dock hade jag även ont i morse när det egentligen var dags för ett överkroppspass så jag ändrade mina planer och gjorde ett benpass. Det var även dags för nytt program och jag hittade detta hos Lofsan. Kul men tufft ..
Kändes rejält i rumpan redan då jag lämnade gymmet.  Blev lite mage med, känns alltid bra med extra magträning efter helgen ..  ;)
 
 
Lofsans pass består av tre övningar, med "sjunkande" repetetioner i fyra varv. 
 

"Varv 1:

 Övning 1:   40 repetitioner knäböj, gör så många du orkar i ett svep, mellan 10 och 15 repetitioner ska du välja en vikt för. Ladda om och fyll på med repetitioner till du har gjort totalt 40 strikta repetitioner.

Övning 2:   40 repetitioner sumomarklyft, gör så många du orkar i ett svep, mellan 12 och 15 repetitioner ska du välja en vikt för. Ladda om och fyll på med repetitioner till du har gjort totalt 40 strikta repetitioner.

Övning 3:   40 repetitioner benpress, gör så många du orkar i ett svep, mellan 12 och 15 repetitioner ska du välja en vikt för. Ladda om och fyll på med repetitioner till du har gjort totalt 40 strikta repetitioner.

 

Varv 2:

 Samma sak men totalt 30 repetitioner per övning, 15 repetitioner i ett svep innan du laddar om.

 

Varv 3:

 Samma sak men totalt 20 repetitioner per övning, 10 repetitioner i ett svep innan du laddar om.

 

Varv 4:

 Samma sak men totalt 10 repetitioner per övning, alla repetitioner i ett svep utan vila.

Tanken är att du ska ha samma vikt på alla varven och eftersom du gör allt färre repetitioner per varv kommer du att orka. Var inte feg när du väljer vikt utan lassa hellre på ordentligt och vila när det behövs."

 

Det blir alltså totalt 100 repetetioner av vardera övning.

Eftersom det var första gången började jag lite "försiktigt" med 40 kg på stången. Men ökade varv tre och fyra. Slutade med 50 kg vilket jag tror jag ska starta med nästa gång. 

 

 

Magträningen jag gjort några gånger nu är:

30 sek x 2 varv av (kolla gärna videon nedan)

 

Leg drops

Flutter kicks

Scissors kicks

Mountain climbers (knäindrag)

V-cruches

Alternatic toe touches

Russian Twist

Planka

Sidoplanka

Sidoplanka

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

Livet ..

Oj så länge sen jag skrev något här. Livet rullar liksom på. Det är måndag och blir fredag. Allt jag vill hinner jag inte riktigt med. 
 
Annars är det som vanligt. Tränar på som jag brukar, dock mest morgonträning på gymmet nu. Försöker gå upp en timme tidigare än vanligt tre ggr i veckan. ÄR så tokskönt att börja dagarna så. Har i vår varit så väldigt mycket folk på gymmet på eftermiddagarna. Sen har man ju lite tid till annat på kvällen sen.
 
Ikväll har jag mina pass som vanligt dvs GymCirkel & Indoor. Kommer fortsätta fram till midsommar sen har jag planer på att sluta "inspirera". Det har verkligen varit jätteroligt och lärorikt men det tar väldigt mycket mer tid än jag trodde. Eftersom jag själv lätt tröttnar på musik ändrar jag min musik till passen konstant. Varje låt jag hör på radion känner jag in takten i, kan inte riktigt slappna av med musik längre. Även på Indoor där jag själv bygger passen ändrar jag hela tiden. Så tiden jag lägger på allt är säkert inte nödvändig. Men som sagt är jag en "tröttnare" och vill hela tiden ha förnyelse. Lika när jag själv går på pass, jag har svårt att göra samma pass om och om igen. Blir så tråkigt till slut. Är ju inte så utmanande.
 
Men var sak har väl sin tid!
 
Snart sätter vi igång med vår TrädgårdsCirkel med. Grannar och vänner har frågat, de längtar nu!! 
 
Annars tycker jag verkligen gym-träning är grymt bra. Jag kör ett två-splittat program nu, överkropp & underkropp och försöker få till fyra av dem i veckan. Det är lugnt och skönt på morgonarna, ingen stress alls. Tycker mest om att träna överkroppen som jag ska göra idag. Då blir det chins, liggande hantelrodd, stående enarms hantelrodd, dips, sittande axelpress, liggande bröstpress & sen några magövningar efter det. Några övningar i fyra set och några i tre. Passet tar nästan exakt en timme och jag försöker öka vikten i någon/några övningar varje gång. Och resultat blir det lite varje gång. En härlig känsla när man känner sig starkare.
 
Tyvärr har jag lätt att få blåmärken. En hantel som trycker på handleden blir direkt ett blåmärke. När jag gör mina frontbenböj i benpasset får jag direkt blåmärken på överarmar/axlar. Underbenen efter marklyft är lite blåa. Inte så toksnyggt precis. Men men ..  "vill man bli fin ...  "  ;)
 
 
Syns inte så väl men blåmärken är på överarmen där stången legat.
 

RSS 2.0