Inspirerad eller "provocerad"

 
 
 
Jag läser ganska många träningsbloggar och känner ofta inspirationen flöda.
 
Men ibland kan jag känna att jag blir lite för inspirerad. Känslan är ibland att jag vill bli lika bra, snabb, stark.
En känsla att jag eller det jag gör inte är bra nog. Att jag nästan blir lite provocerad.
 
Att ibland blir man/jag provocerad av att se någon må så bra, vara så stark eller snabb. Fast då upplever jag mer att det är avundssjuka. Och det kan jag bli. Fast jag vet att jag duger, att det jag gör är bra för mig.
 
När jag jobbade som inspiratör på ett gym fick det mig att tänka till lite. Att blir man för peppande kan en del bli lite provocerade. De ger upp istället för att kämpa mer. Jag själv kan bli nästan sur/förbannad när någon står och vrålar - "kom igen, lite till" !  Man tycker man tar i så mycket man klarar redan. Fast ofta blir jag också så förbannad att jag faktiskt tar i ännu mer. Klarar det jag inte trodde jag skulle göra. Och det är ju bra!?
 
Att inspirera "lagom" är inte alltid lätt, varken på gymmet, på bloggen eller andra sociala medier.
 
När jag skriver om min träning är det inte för att visa hur "duktig" jag är, utan för att inspirera andra.
Ofta skriver jag efter jag har tränat, när jag den underbara "eufori"-känslan i kroppen. När man typ känner sig så oövervinnlig och vill dela med sig av den känslan. Och jag vill att alla ska få uppleva den lyckan man/jag känner då. 
 
De som påpekar eller blir provocerade upplever jag ofta är personer som inte tränar, som inte fått uppleva den eufori som träning ofta ger..
 
Och är det faktiskt något jag kan bli lite provocerad över så är det just när någon tycker att jag är duktig som tränar. Jag känner mig inte duktig, är inte duktig för att jag vill må bra. Däremot blir jag glad när någon säger att jag ser stark ut. Och särskilt om någon säger att jag faktiskt inprirerar eller motiverar! För det är just det jag vill.
 
 
 
 
 
 

Hymn for the weekend - FREEEDAG !!

 
 
 
Fredag ! Den bästa dagen av alla ...
 
Först som alltid lite morgonfredagsträning och sen blir det jobb. 
Efter jobbet blir det idag en AW med arbetskamrater.
Sen är det här en lugn helg vad jag vet nu.
 
Här nedan iaf en underbar låt, passande inför helgen ..
Coldplay  - ett av världens bästa band enligt mig!
 
I sommar ska jag se dem för andra gången.
Den bästa konserten jag sett var just den på Stadion 2012.
I sommar blir det istället på Friends Arena. L Ä N G T A R !!!  :D
 
Förresten ska jag även se Håkan Hellström & Lars Winnerbäck i sommar...  
så det blir en härlig konsertsommar i år!
 
  
 
 Här först från Brit Awards i veckan ..  där de prisades för årets brittiska grupp  !!
 
 
 
 
Och här den officiella videon som är fantastisk !!
  
 
 
 
 
 
 
.

Det bästa med rehab

 
 
Jag har en gammal skada i axel/brösmuskelfästet som jag försöker bli bra ifrån.
Röntgen i höstas visade impingement (inklämningssyndrom) & kalkaxel. Kalkaxel är en form av impingement där förkalkningar i rotatorcuffen skapar en inflammation och svullnad i axelledens stora slemsäck
 
Detta har jag tyvärr gått med i ganska många år. Och jag har märkt av det mer och mer de sista åren då jag börjat styrketräna mer. Det kan gå att operera men även att träna bort om man har tur.
 
SÅ sen tre månader tillbaka är det sjukgymnastik/rehab som gäller. INGEN överkroppsstyrka alls, vilket ju är min favorit så det saknar jag väldigt nu ..
 
I början fortsatte jag med marklyft & skivstångsbenböj men kände att även de övningar sliter en del på axel. Så de sista månaderna har jag även avstått även från det. Men Smiths-maskinen funkar bra har jag märkt eftersom man får bättre balans och inte behöver använda armar knappt så där jag hängt en del de sista veckorna.
 
Annars har det blivit mest kondition för mig. Brukar variera löpband (intervaller) med Curve & trappmaskin. Även cykel som jag värmer upp med ofta.
 
Men det roligaste jag gör är nog dans. Varje lördag har jag startat med Sumba & Afro. Ett härligt sätt att väcka kroppen och inleda en lördag på. Underbar musik med härliga rytmer & sköna moves ... 
 
 
 
 
 
De maskiner jag varierar med under min konditionsträning. Båda är grymma för benen. Trappan känns i baksidan efter ett tag. Gör oftast intervaller här med dubbelsteg/enkelsteg - puls & styrka.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

W o r d s ...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En viktig film

Kolla gärna - de förklarar bra när det gäller att äta basiskt. Vilket faktiskt är livsnödvändigt ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

RSS 2.0