Blomkålsjansson
Gjorde idag en Blomkålsjansson som jag hittade på efter Mias grundrecept.
Smakade bara lite - ska ju ha den imorgon
men det blev mkt gott, det är ju så gott med anjovis !
Du behöver
1 stort blomkålshuvud
1 skivad gul lök
smör
1 burk anjovisfileér
2 dl riven ost
2 dl grädde
1 ägg
Skiva blomkålen ganska tunt.
Smörj en ugnssäker form och grunda med ett lager blomkål.
Bryn den stekta löken lätt och lägg över hälften på blomkålen.
Häll av anjovisen men spara lagen.
Lägg hälften av anjovisen över löken och avsluta lagret med ca ½ dl riven ost.
Upprepa hela lagret och avsluta med blomkål. Jag hade 3 lager blomkål.
Vispa ihop ägget med grädden & resten (1 dl) av osten och häll över.
Gratinera i ugn 175° i ca 35-40 minuter.
Trackback