Avocadosalladen med stort A
På mitt julbord (även påsk mm) finns alltid denna sallad med. Ett recept jag fått från en kompis!
Den är verkligen fräsch & matig. Går egentligen att använda vilken sallad man vill ha & gillar. (Till julen har jag ibland i även rödkål som jag stekt upp lite lätt först.) Även gott att ha parmesanost i.
Så här gjorde jag:
300 gr färsk babyspenat
1 knippe ruccola
3 avokado
½ citron
50 gr valnötter
½-1 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
2 tsk fransk senap (dijon)
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk salt
Ev. parmesanost
Lägg spenat & ruccola på ett uppläggningsfat.
Dela avokadon, tag bort kärnan och ta en sked och gröp ur avokadon som en stor hel "halva".
Skiva den och lägg den över över spenat/ruccolan.
Droppa citron över och smula över valnötterna.
Blanda olivoljan, vinäger, senap, vitlök & salt och ringla över salladen.