Gräddkokt brysselkål

Hittade ett recept i Aftonbladets söndagsbilaga på
Gräddkokt brysselkål
.

Testade att göra det idag då vi köpte färdiggrillad kyckling.
Det var verkligen mycket godare än vad jag trodde. R
ekommenderas varmt!  Varför inte på julbordet! 
Passar nog till vilket kött som helst annars.

DU behöver:

1 kg brysselkål
8 scharlottenlökar
3 dl vispgrädde
4 msk dijonsenap
Salt
Peppar
Färsk timjan
(I receptet hade de även 100 gr torkad tranbär men jag uteslöt det)

Gör så här:

Snoppa och koka brysselkålen i lättsaltat vatten 7-8 minuter.
Akta så de inte blir överkokta - blir så tråkiga i färgen då.
Häll av vattnet.

Hacka löken och fräs mjuk i smör.
Slå på grädden och koka ihop ca 10 minuter till stuvningen tjocknat.
Tillsätt senap och smaka av med salt & peppar.
 
Halvera gärna brysselkålen och blanda med stuvningen.
Garnera med timjan. Klart !



=/ ...
här skulle det vara ett foto som jag tog innan vi åt upp maten.
Men det fanns inte på kameran!!!??


Kommentarer
Postat av: Annie

Tack för tipset på brysselkålen, kommer med all säkerhet att göras till jul - älskar brysselkål men aldrig provat gräddkokt!

2011-12-17 @ 16:47:38
URL: http://liveitloveit.shapemeup.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0