Gräddkokt brysselkål
Hittade ett recept i Aftonbladets söndagsbilaga på
Gräddkokt brysselkål.
Testade att göra det idag då vi köpte färdiggrillad kyckling.
Det var verkligen mycket godare än vad jag trodde. R
ekommenderas varmt! Varför inte på julbordet!
Passar nog till vilket kött som helst annars.
DU behöver:
1 kg brysselkål
8 scharlottenlökar
3 dl vispgrädde
4 msk dijonsenap
Salt
Peppar
Färsk timjan
(I receptet hade de även 100 gr torkad tranbär men jag uteslöt det)
Gör så här:
Snoppa och koka brysselkålen i lättsaltat vatten 7-8 minuter.
Akta så de inte blir överkokta - blir så tråkiga i färgen då.
Häll av vattnet.
Hacka löken och fräs mjuk i smör.
Slå på grädden och koka ihop ca 10 minuter till stuvningen tjocknat.
Tillsätt senap och smaka av med salt & peppar.
Halvera gärna brysselkålen och blanda med stuvningen.
Garnera med timjan. Klart !
=/ ...
här skulle det vara ett foto som jag tog innan vi åt upp maten.
Men det fanns inte på kameran!!!??
Tack för tipset på brysselkålen, kommer med all säkerhet att göras till jul - älskar brysselkål men aldrig provat gräddkokt!