Grönkålschips
Faktiskt så var detta mycket godare än jag trodde ! Och med lite vitlöksdipp blir det nästan som vilka chips som helst! Blir väldigt krispigt & går säkert smaksätta med vad man gillar.
Egentligen är det ett Raw-food-recept där de ska torka i ugnen helst över natten på låg temperatur men jag hade lite bråttom så jag snabbgjorde dem.
Du behöver:
Grönkål (Spetskål fungerar har jag läst)
2-3 msk olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
Flingsalt
Ev paprikapulver
Riv grönkålen i bitar (tag bort den grova stjälken i mitten ) i en skål,
ha över flingsalt & ev övriga kryddor och olivolja.
Blanda om och strö ut på plåt. In i ugnen (80-100°) ca 30 minuter,
känn efter ett de är riktigt torkade.
Vill du ha Raw-food ska de torka i ugnen 60° ca 8 timmar.
Kommentarer
Trackback