Köttfärsgratäng med spenat & valnötter
Här är ett recept min dotter fick hos en kompis för många år sen.
Jag gör det nu som LCHF men i originalet är det pasta i botten på formen.
Gratäng med köttfärs, spenat & valnötter
1 stor zucchini (eller 300 gr kokt pasta)
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
500 gr nötfärs
1 burk krossade tomater
2 dl grädde
1 msk kalvfond
2 tsk oregano
1 msk rödvinsvinäger
50 gr babyspenat
200 gr färskost vitlök/örter
½ dl valnötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 °.
Halvera zucchinin längsmed och skär sen skivor.
Stek i smör, salta lite och lägg åt sidan.
Stek sen lök & vitlök mjuk och tillsätt köttfärsen.
Låt den bryna med en stund, tillsättt tomater, grädde, vinäger & oregano.
Låt koka ihop tills det tjocknat och smaka av med salt/peppar. Blanda i spenaten.
Lägg lite köttfärssås i botten på en ugnsform, lägg över stekta zucchinin
och toppa med resten av såsen. Klicka över färskosten och strö över valnötter.
Gratinera i ca 10 minuter.
Min gratäng med zuccini (och spetskål denna gång).
Orginalet med pasta i botten