Köttfärsgratäng med spenat & valnötter


Här är ett recept min dotter fick hos en kompis för många år sen.

Jag gör det nu som LCHF men i originalet är det pasta i botten på formen.



Gratäng med köttfärs, spenat & valnötter

1 stor zucchini (eller 300 gr kokt pasta)
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
500 gr nötfärs
1 burk krossade tomater
2 dl grädde
1 msk kalvfond
2 tsk oregano
1 msk rödvinsvinäger
50 gr babyspenat
200 gr färskost vitlök/örter
½ dl valnötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 °.

Halvera zucchinin längsmed och skär sen skivor.
Stek i smör, salta lite och lägg åt sidan.

Stek sen lök & vitlök mjuk och tillsätt köttfärsen.
Låt den bryna med en stund, tillsättt tomater, grädde, vinäger & oregano.


Låt koka ihop tills det tjocknat och smaka av med salt/peppar. Blanda i spenaten. 


Lägg lite köttfärssås i botten på en ugnsform, lägg över stekta zucchinin

och toppa med resten av såsen. Klicka över färskosten och strö över valnötter.

Gratinera i ca 10 minuter.




Min gratäng med zuccini (och spetskål denna gång).




Orginalet med pasta i botten

Trackback
RSS 2.0