Italiensk köttfärslimpa i tomatsås
Idag tänkte jag bjuda på köttfärslimpa..
Italiensk köttfärslimpa i tomatsås
4 port.
ca 600 g köttfärs
2 hackade vitlöksklyftor
2 ägg
1 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl smaksatt färskost
Tomatsås:
1 vitlöksklyfta
Smör
1 burk krossade tomater
3 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
1½ tsk balsamvinäger
2 tsk oreganor
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 175 °.
Blanda köttfärsen med ägg, vispgrädde,
kalvfond, vitlök, salt och peppar.
Forma färsen till en limpa i en ugnsform, gör en urgröpning i mitten
där du lägger i färskosten & täck över..
Grädda i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter.
Skala och finhacka vitlöken till tomatsåsen medan köttfärslimpan står i ugnen.
Fräs vitlöken tillsammans med smör i en kastrull/hög stekpanna.
Tillsätt krossad tomat, vispgrädde, kalvfond, oregano, salt och peppar.
Låt småputtra i ca 10 minuter.
Servera såsen med köttfärslimpan, broccoli
och en god sallad (för LCHF) eller kokt potatis.
Jag wokade även lite aubergine till.
Med inspiration av: LCHF Husmanskost med Anna Hallén
Det var riktigt gott om det var den du bjöd oss på i fredags men det ser ut som den!!
Tack förresten för en suveränt trevlig helg med god mat och go släkt
Kramar
Tack själva ! Mkt trevligt ... =)