Italiensk köttfärslimpa i tomatsås

Idag tänkte jag bjuda på köttfärslimpa..


Italiensk köttfärslimpa i tomatsås
4 port.

ca 600 g köttfärs
2 hackade vitlöksklyftor
2 ägg
1 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl smaksatt färskost


Tomatsås:
1 vitlöksklyfta
Smör
1 burk krossade tomater
3 dl vispgrädde
2 msk kalvfond
1½ tsk balsamvinäger
2 tsk oreganor
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 175 °. 
Blanda köttfärsen med ägg,  vispgrädde,
kalvfond, vitlök, salt och peppar.
Forma färsen till en limpa i en ugnsform, gör en urgröpning i mitten
där du lägger i färskosten & täck över..
Grädda i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter.

Skala och finhacka vitlöken till tomatsåsen medan köttfärslimpan står i ugnen.
Fräs vitlöken tillsammans med smör i en kastrull/hög stekpanna.
Tillsätt krossad tomat, vispgrädde, kalvfond, oregano, salt och peppar.
Låt småputtra i ca 10 minuter.
Servera såsen med köttfärslimpan, broccoli 
och en god sallad (för LCHF) eller kokt potatis.
Jag wokade även lite aubergine till.




Med inspiration av: LCHF Husmanskost med Anna Hallén

 


Kommentarer
Postat av: Richard Siverman

Det var riktigt gott om det var den du bjöd oss på i fredags men det ser ut som den!!



Tack förresten för en suveränt trevlig helg med god mat och go släkt



Kramar

2011-12-28 @ 12:26:04
URL: http://valsignade.nu
Postat av: Maria

Tack själva ! Mkt trevligt ... =)

2011-12-28 @ 17:43:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0