Köttfärspaj LCHF
En god paj som även givetvis kan göras med vanligt pajskal.
LCHF-skal :
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör
Fyllning:
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
500 gr köttfärs
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 msk färsk/frysta örter ( alt. 2 tsk torkade)
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 dl riven ost
10 skivade cocktailtomater
Gör så här:
Vispa ägg och grädde. Smörj rejält en pajform, häll i äggstanningen
och grädda i ca 5 minuter på 200° till pajskalet "stannat". (Eller gör vanlig pajskal).
Bryn den hackade löken/vitlöken i stekpanna. Lägg i köttfärsen & bryn till färsen är stekt.
Häll i vatten och tomatpuré. Låt puttra till vätskan kokat bort.
Blanda i örtkryddorna och fördela köttfärsen i pajformen.
Blanda grädde, creme fraiche och ost i en seperat bunke.
Häll smeten över köttfärsen. Fördela tomaterna över pajen.
Grädda på 225° i ca 15 minuter.
Servera med god sallad till.
Bryn den hackade löken/vitlöken i stekpanna. Lägg i köttfärsen & bryn till färsen är stekt.
Häll i vatten och tomatpuré. Låt puttra till vätskan kokat bort.
Blanda i örtkryddorna och fördela köttfärsen i pajformen.
Blanda grädde, creme fraiche och ost i en seperat bunke.
Häll smeten över köttfärsen. Fördela tomaterna över pajen.
Grädda på 225° i ca 15 minuter.
Servera med god sallad till.
Trackback