Köttfärspaj LCHF

En god paj som även givetvis kan göras med vanligt pajskal.
 


LCHF-skal :

4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör

Fyllning:

1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
500 gr köttfärs
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 msk färsk/frysta örter ( alt. 2 tsk torkade)
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 dl riven ost
10 skivade cocktailtomater

Gör så här:

Vispa ägg och grädde. Smörj rejält en pajform, häll i äggstanningen
och grädda i ca 5 minuter på 200° till pajskalet "stannat".  (Eller gör vanlig pajskal).

Bryn den hackade löken/vitlöken i stekpanna. Lägg i köttfärsen & bryn till färsen är stekt.
Häll i vatten och tomatpuré. Låt puttra till vätskan kokat bort.

Blanda i örtkryddorna och fördela köttfärsen i pajformen.
Blanda grädde, creme fraiche och ost i en seperat bunke.

Häll smeten över köttfärsen. Fördela tomaterna över pajen.
Grädda på 225° i ca 15 minuter.

Servera med god sallad till.
Trackback
RSS 2.0