Tips på goda förrätter
.
Nyårsafton är väl den dagen då man gärna vill göra en tre-rätters.
Av alla rätter är det nog förrätten jag gillar mest.
Har hänt att jag beställer fler förrätter istället för huvudrätt när jag är på restaurang.
Här är tre av mina favoritrecept.
Chevre Chaud
4 pers
4 skivor surdegsbaguette eller lantbröd
(har sett ett recept där man bytte ut brödet mot skivad kålrot .. har inte testat dock)
200 gram getost
2 msk flytande honung
1 rödlök
Körsbärstomater eller vanliga tomater
1 påse ruccola
50 gram pinjenötter eller valnötter
Balsamicovinäger
Olivolja
Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Skiva getosten i skivor, cirka 1 cm tjocka. Hetta upp smör i en stekpanna och
stek brödskivorna på hög värme, 2 minuter per sida.
Det går även bra att rosta brödskivorna i brödrost.
Lägg bröden på plåten och lägg på getosten. Ringla över honung.
Gratinera tills osten fått fin färg, det tar cirka 4-5 minuter.
Gör i ordning salladen under tiden.
Ringla över lite olivolja och balsamico. Salta och peppra.
Lägg en getosttoast bredvid salladen på tallriken.
8Rosta pinjekärnorna eller hacka valnötterna och strö över getosten.
Ringla över ytterligare lite honung.
Räksallad med mango, avokado och rödlök
4 port
600 g räkor, som Du skalar
2 st mango, tärnade (funkar med fryst med)
2 st avokado, tärnade
1 stor rödlök, tärnad
1 röd chili, finhackad
1 lime, saften ifrån
Blanda samman ingredienserna och fördela i 4 glas.
Pilgrimsmusslor provance
4-6 port
(beroende på hur stor förrätt du vill ha)
12 st pilgrimsmusslor |
|
|||||||||||||||||
1 dl bacon i tärningar |
|
|||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||
8-12 st cocktailtomater |
|
|
||||||||||||||||
1 msk olivolja |
|
|
||||||||||||||||
1 knippa(en) timjan salt peppar |
|
|
||||||||||||||||
|
|
|
||||||||||||||||
Persiljesmör |
||||||||||||||||||
2 st vitlöksklyftor finrivna |
|
|
||||||||||||||||
3 msk persilja finhackad
|
|
|