Det goda brödet
Jag äter egentligen inte bröd nu.
Men när vi var på Tylösand så hade de detta brödet (i alla fall liknande).
Detta bakade jag ofta förut & det är SÅ gott!!
Supergott med ost på eller bara som det är utan något på. Och så lätt att baka.
Ska nog testa att göra liknande men lite mer LCHF inspirerat i a f GI.
Här är i alla fall orginalreceptet till att börja med:
Det goda brödet
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl hackade torkade aprikoser
1 dl russin
1 dl hackade nötter (hassel, val, mandlar)
3 tsk bikarbonat
1 liter fil/naturell yoghurt
Ev ½-1 dl sirap eller honung
Blanda alla torra ingredienser i en burk, häll i fil/yoghurt,
sirap och frukt och blanda väl.
Häll smeten i 2 smörjda brödformar.
Grädda i 75 minuter 175 grader.
Låt svalna innan det skäres i skivor.
Ypperligt att styckfrysa och ta fram vid behov !!!
OBS !! Mjölsorterna kan bytas ut