Fläskfilé med whiskeysås
I morgon är det ju Fars-dag!
Och vilken man (eller kvinna) skulle tacka nej till whiskeysås!
Detta recept är från min väninna Anna-Karin,
tror det var på en cykelfest hon bjöd på det ..
Ljuvligt gott i alla fall !!!
Fläskfilé med whiskysås
(4 port)
500 gr fläskfilé
salt, peppar
5 dl grädde
2 msk honung
½ msk outspädd apelsinjuice
2 msk soja
1 msk whisky
1 msk kalvfond
ev. maizena + vatten
Skiva och stek köttet, salta & peppra. Lägg i en ugnsfast form.
Blanda övriga ingredienser i en kastrull till sås – låt koka ihop en stund.
Häll såsen över köttet och låt allt bli varmt i ugnen ca 15 min i 200 grader.
Serveras med ris, gratäng, kroketter eller något annat gott.
Gott till är vinbärsgelé och en fräsch sallad .
Kommentarer
Trackback