Italienska biffar
1:a november redan!!
Att det ska gå så fort ...
Blev sugen på lite sommar så här är ett recept
som min svägerska har efterfrågat några gånger nu!
Goda köttfärsbiffar a lá Italien:
600 gr nötfärs
1 ägg
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 msk färsk basilika (eller 2 tsk torkad)
½ dl hackade soltorkade tomater i olja
150 gr fetaost i små bitar
½ dl rostade pinjekärnor
Vispa upp ägget med salt, peppar, basilika & hackad vitlök.
Rör i köttfärsen & blanda till jämn smet.
Blanda försiktigt i övriga ingredienser.
Gör biffar & stek eller grilla. Servera ex. med:
Ugnsrostade rotfrukter:
4 potatisar/eller hellre 2 sötpotatis
2 morötter
1-2 paprikor
1 zucchini
1 aubergine
1 rödlök
Skala & skär i klyftor
Häll ½ dl olivolja på en ugnsplåt,
lägg på rotsakerna & blanda ordentligt.
In i ugn 200° i ca 20 minuter,
tag ut & rör om.
Lägg på 1 dl svarta kalamataoliver och
låt stå ca 10 minuter till.
Känn så det är mjukt.
(Lite al dente tycker jag är godast)
Krydda med salt, persillade, timjan
Till detta är det gott med
matyoghurt blandad med pesto eller
kall örtsås = matyoghurt, vitlök, valfria färska örter
(går med torkade med), salt, peppar