Saffransmuffins
Hittade ett recept hos Åse som jag tänkte testa. Ser väldigt gott ut!
Och jag gillar muffins. Lätt att baka & smidiga att förvara.
Här är hennes recept på saffransmuffins:
Och jag gillar muffins. Lätt att baka & smidiga att förvara.
Här är hennes recept på saffransmuffins:
3 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
Sockerersättningsströ motsvarande 75 g socker (Sukrin, Splenda, Hermesetas, Canderel t.e.x)
125 g smält smör
100 g philadelphiaost
1 dl grädde eller kesella
0,5 g (1 pkt) saffran
2 tsk bakpulver
4 ägg
1 krm Dr Oetkers vaniljarom
Sätt ugnen på 175 °.
Vispa sockerersättning och ägg poröst.
Smält smöret och blanda med saffran.
Vispa ner smör, grädde (eller kesella) och philadelphiaost i äggblandningen
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Portionera upp i muffinsformar och grädda i ca 25-30 minuter!
Kommentarer
Trackback