Tacos enl LCHF ..
Fredagar hos oss är ofta Tacos på menyn.
Lagom trevlig mys & plockmat.
Dessutom hälsosam om man gör som jag ;)
Jag brukar göra egna ostchips till istället för tacochips/bröd.
Bara lägga riven ost (Västerbotten är godast)
på bakplåtspapper i 200° ca 5 minuter.
Man måste ha koll så det inte bränns.
Egen tacokrydda är så lätt att blanda & håller i burk länge.
Tacosåsen är också väldigt god & guacamolen är ett måste!
Tacokrydda
1½ tsk salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
Blanda! Krydda köttfärsen efter smak! (Glöm inte addera vatten)
Salsa/Tacosås 3 dl
1/2 gul lök
1 grön chilifrukt
1 burk krossade tomater
2 tsk vinäger
(ev 1 tsk agavesirap eller honung)
1/2 tsk salt
Olja
Hacka lök och grön chili och fräs mjuk i olja på mellanstark värme.
Lägg i övriga ingredienser och låt koka ihop några minuter.
Ta bort överflödig vätska och häll upp i skål.
Guacamole 2-3 personer
2 avokado
1 dl creme fraiche
0,5 tomat
saften av en 0,5 lime
1- 2 pressade vitlöksklyftor
persillade
salt, peppar efter smak
Mosa avokadon.
Skär tomatköttet i tärnor (släng kärnhuset)
pressa i vitlöken och blanda i övriga
ingredienser och rör runt! Ställ kallt.
Wrap, 2 stycken
4 ägg
6 msk grädde
1 msk fiberhusk
Vispa ihop och låt stå ett tag,
stek sedan i smör på medelvärme.
Låt svalna i kylskåp någon timme innan!