Tacos enl LCHF ..

Fredagar hos oss är ofta Tacos på menyn.
 Lagom trevlig mys & plockmat.
Dessutom hälsosam om man gör som jag ;)

Jag brukar göra egna ostchips till istället för tacochips/bröd.
Bara lägga riven ost (Västerbotten är godast) 
på bakplåtspapper i 200° ca 5 minuter.
Man måste ha koll så det inte bränns.

Egen tacokrydda är så lätt att blanda & håller i burk länge.

Tacosåsen är också väldigt god & guacamolen är ett måste!



Tacokrydda

1½ tsk salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar

Blanda! Krydda köttfärsen efter smak! (Glöm inte addera vatten)

Salsa/Tacosås 3 dl

1/2 gul lök
1 grön chilifrukt
1 burk krossade tomater
2 tsk vinäger
(ev 1 tsk agavesirap eller honung)
1/2 tsk salt
Olja
Hacka lök och grön chili och fräs mjuk i olja på mellanstark värme.
Lägg i övriga ingredienser och låt koka ihop några minuter. 
Ta bort överflödig vätska och häll upp i skål.


Guacamole 2-3 personer


2 avokado
1 dl creme fraiche
0,5 tomat
saften av en 0,5 lime
1- 2 pressade vitlöksklyftor
persillade
salt, peppar efter smak

Mosa avokadon.
Skär tomatköttet i tärnor (släng kärnhuset)
pressa i vitlöken och blanda i övriga
ingredienser och rör runt! Ställ kallt.

Wrap, 2 stycken

4 ägg
6 msk grädde
1 msk fiberhusk

Vispa ihop och låt stå ett tag,
stek sedan i smör på medelvärme.
Låt svalna i kylskåp någon timme innan!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0