"Boppers special" .. - LCHF pizza
För många år sedan hittade jag ett recept på en varm smörgås som Peter Jezewski i
The Boppers brukade göra. Den var jättegod och har följt mig i många år.
Nu när jag äter LCHF ska man ju inte äta vanligt bröd så
The Boppers brukade göra. Den var jättegod och har följt mig i många år.
Nu när jag äter LCHF ska man ju inte äta vanligt bröd så
jag brukar istället göra en LCHF-pzza med samma fyllning.
Jag tycker det är jättegott !!!
Så här gör jag:
Jag tycker det är jättegott !!!
Så här gör jag:
Pizzabotten:
2 ägg
1 dl grädde
4 msk olivolja
1 msk fiberhusk
1 ½ dl mandelmjöl
örtsalt
Sätt ugnen på 200°.
Vispa ihop allt till jämn smet & bred ut tunt på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Täck hela plåten. Grädda i ca 10 minuter men passa så det inte bränns.
Ta ut plåten och höj till 225°, lägg på fyllning:
Täck hela plåten. Grädda i ca 10 minuter men passa så det inte bränns.
Ta ut plåten och höj till 225°, lägg på fyllning:
Tomatsås:
1 brk krossade tomater
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
1 grönsaksbuljong (el 1 msk Lantbuljong)
1 vitlöksklyfta
2 tsk oregano
2 tsk persillade
salt & peppar
Blanda allt och koka i ca 15 min.
"Boppersfyllning":
Skinka
Avokado
Tomater
Tacosås
Bearnaisesås
Riven ost (jag gillar mozzarella)
Lägg på tomatsås, fyllningen & grädda 5-10 minuter.
Gott med vitkålssallad till:
Finriven vitkål (osthyvel brukar jag använda)
rödlök i tunna skivor
1 tsk oregano
4 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
salt
svartpeppar
Blanda & smaka av. Salladen är godast efter några timmar !
Trackback