Oreganokyckling ..

 

SÅ var det måndag igen! Helgerna går så fort.
Men har haft en mycket trevlig helg.


 Lugn fredagkväll med god mat & lite vin tillsammans med familjen.
I lördags var det 7-årskalas hos makens brorsdotter.
Och igår tog vi det lugnt, tog en långpromenad i det vackra vädret.
Yngsta dottern bakade en härlig kladdkaka vi festade på vid tv-soffan.

Idag har vi gjort Oreganokyckling.
Det receptet har varit familjens favorit i flera år.
Grundreceptet har jag hittat på ICA.
Här kommer det iaf lite egenmodiferat:

Oreganokyckling

(6-8 portioner)

1 kg kycklingfileér
3 vitlöksklyftor
100 gr champinjoner i klyftor 
Smör 
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
3 dl vispgrädde

 2 dl creme fraiche
2 msk kycklingfond
1-2 msk oregano
3 msk balsamvinäger

Skär kycklingen i mindre bitar.
Hacka vitlök & stek kyckling med vitlöken så den nästan är genomstekt.
Låt svampen steka med en stund. 
Salta & peppra, och blanda i övriga ingredienser.
Låt koka några minuter till såsen tjocknat något.
Gott med ris (gärna blomkålsris) eller klyftpotatis & och en sallad.

Trackback
RSS 2.0