4-pepparfärsbiff
Jag gjorde köttfärsbiffar och blandade i alla pepparsorter vi hade
(kunde inte riktigt välja).
Har för mig att det finns en färdig kryddblandning som man kan köpa innehållande
just dessa fyra sorter: grön, rosé, svart & vitpeppar. Men jag vet inte säkert.
Jag mortlade i alla fall hela korn av dessa (jag tog nog mest av grön & rosé).
Så här gjorde jag:
600 gr nötfärs
1 ägg
1 dl grädde
1 tsk salt
1-2 tsk pepparblandning (enl ovan)
smör
Sås:
3 dl grädde
1 dl Cantadou (4 peppar)
½ msk kalvfond
1 tsk Shoju (soja)
ev. ½-1 tsk pepparblandning
Blanda ägg, grädda och kryddorna och tillsätt färsen.
Gör biffar och stek i smör.
Blanda grädde, Cantadouosten i en kastrull, låt koka upp tills färskosten smält in.
Tillsätt fond, soja ev mer av pepparblandningen.
Koka några minuter på svag värma och smaka av med salt.
Jag hade lite gräddkokt vitkål, broccoli och sallad till.
Låter mycket gott, speciellt gräddsås... mina barn har beställt köttfärsbiffar/köttbullar med gräddsås till veckans mat!
Ha en fin kväll!
Kram
//Lana
Åh, det där skulle jag verkligen inte tacka nej till!
Ser supersmarrigt ut! Vitkålen ser jättegott till också!
Ha en bra lördagskväll
/Jennie
Åh vad gott det ser ut! Gräddsås... nomnom
Vad gott, tur att det snart är lunch här:)
Om du hittar det i affären, prova sötstark kinesisk peppar, sechuan, jättegott!
Vad mycket god recept du har på bloggen, gillar´t!
Ha en härlig söndags kväll!