Bountykulor (mjölkfritt / Paleo )
Favvogodiset som jag aldrig tröttnar på ...
Perfekt till jul och så lätta att göra!!
Testade denna gång med honung istället för sukrin.
Bytte dessutom ut grädde mot bara det feta i kokosmjölken.
Blev något lösare smet men gick med tålamod att rulla.
Och lika gott som innan tyckte jag att det blev.
Men här är "orginal"-receptet med grädde & sukrin om man hellre vill göra det..
Bountykulor
½ dl honung
50 gr kokosolja (virgin)
200 g riven kokos
2 dl kokosmjölk, det feta som är överst i KALL burk
100-200 g 70% mörk choklad
(beroende på hur tjockt lager du gillar)
Gör så här:
Smält sötningen och kokosolja.
Tillsätt kokosgrädden och rör om.
Låta sjuda någon minut och ställ sen åt sidan,
häll gärna över i en bunke.
Låt stå svalt en stund och rulla sen bollar av smeten.
Kan vara lite kladdigt men det brukar gå bra.
(Jag brukar fukta händerna så går det lättare)
Ställ in i frysen i ca 30 min.
Smält chokladen i ett vattenbad eller micro och doppa kulorna däri.
Låt stelna i kyl.
Sen är det bara att äta och njuuuuuta!!!
Förvaras i kylen och går mycket bra att frysa!
Orginalreceptet kommer från Annika Rogneby
Låter ju supergott! :)
Men åh, vad gott!
Men åh, vad gott!
å perfekt tips.. ska ge bort massa gottis till min mamma i julklapp, hon tål varken mjölk eller gluten så detta blev ju perfekt :D