Snickerskulor
Jag älskar jordnötssmör och allt man kan göra med det.
Hittade ett recept hos Annika Rogneby på Snickerskulor
och jag givetvis snabb att pröva !
Gott som attan ..
När jag ska chokladdoppa något tycker jag det är
enklast när "godiset" är kallt, helst nästan fryst.
Då stelnar chokladen snabbt och det blir inte lika kladdigt.
Snickerskulor
Man behöver:
0,5 – 1 msk smör
2 msk jordnötssmör
1 dl salta jordnötter
0,5 dl sukrin melis
50 gr mörk choklad
Garnera ev. med sesamfrön
Gör så här:
Finhacka jordnötterna.
Lägg jordnötssmör och sukrin melis i en kastrull.
Smält samman ingredienserna på låg värme.
Tillsätt smöret och rör samman allt till en fast smet.
Börja med den mindre mängden smör.
Ifall smeten inte binder samman tillsätt lite till.
Smeten ska bli ganska fast.
Vänd ner jordnötterna och blanda samman allt.
Dra av från värmen och låt svalna litegrann.
Rulla massan till små kulor (ej för stora).
Lägg gärna i frysen en stund.
Smält chokladen och doppa kulorna sen i smält chokladen.
Använd gärna en gaffel och låt chokladen rinna av.
Lägg kulorna på bakplåtspapper och förvara dem kallt.
Toppa kulorna med ex. sesamfrön eller kokos.