Kräftpaj med chilikeso
Har haft ett gammalt recept från Arla på en räkpaj med chilikeso som vi gör ofta.
Den blir väldigt krämig och smakrik med chilikeson i.
Nu till gårdagens kräftskiva gjorde jag den istället med kräftstjärtar - det blev lika gott!
Jag severade den med bl a saffransaioli.
Så här gjorde jag:
Pajskal:
0,5 dl sesamfrön
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
50 gr osaltat smör
1 tsk salt
Mixa alla ingredienserna till skalet och tryck ut i en pajform.
Ställ svalt i ca 30 min.
Grädda i ca 8 min på 200°.
Fyllning:
3 ägg
250 gr keso med chili
1 burk (170 gr) kräftstjärtar
2 dl smakrik ost
ca ½ dl hackad dill
Vispa upp äggen och blanda med chilikeson,
de avrunna kräftstjärtarna, den rivna osten och hackad dill.
Häll blandningen i pajskalet.
Grädda pajen i ca 25 min tills den har stelnat.
Kommentarer
Postat av: Karoline
mums, här blev det lax paj!
Svar:
mariasfavoriter.blogg.se
Postat av: Sonja
Oh, vilket gott recept Maria!!
Och vilken mumsigt skal du gjorde till den! :)
Postat av: Lana
Vilken läcker paj! Mums, mums! Måste nog också göra en sådan med kräftstjärtar! Tack, tack för ett gott recept! :)
Ha en toppen måndag!
Kram
//Lana
Trackback