Blomkålsplättar
Gillar ni potatisplättar & kanske vill minska på kolhydrater
- då är detta perfekt!
Godare än potatisplättar om du frågar mig!!
Perfekt till brunch eller lunch!
Grundreceptet fick jag från Elbe ..
Så här gjorde jag:
Blomkålsplättar
(4 port)
300 gr blomkål (fryst eller färsk ca ½ stort huvud)
1 pkt bacon
4 ägg
2 msk fiberhusk
100 gr riven smakrik ost
100 gr philadelfia (jag hade vitlök)
1 tsk salt
Peppar
ev örtkrydda (jag tog basilika)
Koka blomkålen mjuk.
Stek bacon som du skär i småbitar (enklast när det är stekt).
Vispa under tiden ägg med ostarna, fiberhusken & kryddor.
Mixa blomkålen och blanda
sen ihop allt (även baconbitarna) till smet.
Stek plättar i smör. Jag gjorde 16 små, har inget plättlagg.
Jag stekte även lite champinjoner och åt en sallad till & maken tog lingonsylt.
Gott! Jag har gjort liknande med hade baconet bredvid. Smart att blanda i det i smeten.
OMG, det ser ju hur gott ut som helst. MÅSte göras, sparas i favoriterna med en gång :D