Kokosgratinerad kyckling med jordnötsås
Jag älskar kokos och testade att panera kycklingfilé med det.
Tanken var att det skulle bli lite knaprigare än det blev
men smaken blev väldigt god.
Kokosgratinerad kyckling
Du behöver:
4 kycklingfileér
salt & peppar
Blanda ihop:
1 tsk sambal oelek
1 tsk röd currypasta
2 vitlöksklyftor
2 tsk soya
½ dl grädde
1 dl cocosflingor
Låt röran svälla medan du saltar och pepprar kycklingfilérna.
Bred på blandningen på filéerna och grädda i 225° i 10 minuter,
ta ut och strö över lite mer cocos och grädda ytterligare
10-15 minuter beroende på filéernas storlek.
Jordnötsås:
2 dl kokosmjölk
1-2 dl vispgrädde
4 msk jordnötssmör (gärna ekologiskt, osaltat)
1 tsk sambal oelek
1 tsk citronsaft
1 tsk salt
1-2 tsk Shoyu (soja)
Gör så här
Koka upp kokosmjölken.
Tillsätt jordnötssmöret och grädden och
sjud det till såsen får en krämig konsistens,
det går fort ca 5 minuter.
Krydda med sambal, citronsaft, salt & soja.
Här hade jag blomkålsris, sparris & dagliga salladen till.