Parmesanfylld fläskfilé
Här är ett recept på festlig fläskfilé med god sås.
1 fläskfilé
4-5 soltorkade tomater
50 gr finriven parmesanost
1 kruka basilika
½ finhackad gul lök
1 dl vitt vin
1 msk dijonsenap
½ msk lantbuljong
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 msk Shoyu (eller vanlig soja)
½ msk dragon
Sätt ugnen på 200°.
Ansa och bryn fläskfilen hel runtom så den får lite färg.
Salta och peppra.
Tag ur pannan och gör ett djupt snitt.
Hacka tomaterna i små bitar och blanda med den
rivna osten och finhackad basilika.
Fyll röran i fläskfilén och stek klar i ugn ca 15-20 minuter.
Fräs under tiden löken mjuk i stekpannan och häll på vinet.
Låt reducera till ungefär hälften.
Tillsätt senap, grädde, creme fraiche, buljong, soja & dragon.
Låt koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar.
Jag hade kokt broccoli & stekta champinjoner till.
( Jag älskar champinjoner ... )
Ser jättesmaskigt ut!!
Ser fantastiskt gott ut. Berätta gärna hur skorna va :)
Men gud så gott det där såg ut :).
Ha en fin söndag !!!!!!
Åh, vad gott det ser ut!