Parmesanfylld fläskfilé

Här är ett recept på festlig fläskfilé med god sås.

1 fläskfilé
4-5 soltorkade tomater
50 gr finriven parmesanost
1 kruka basilika

½ finhackad gul lök
1 dl vitt vin
1 msk dijonsenap
½ msk lantbuljong
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 msk Shoyu (eller vanlig soja)
½ msk dragon


Sätt ugnen på 200°.

Ansa och bryn fläskfilen hel runtom så den får lite färg.
Salta och peppra.
Tag ur pannan och gör ett djupt snitt.

Hacka tomaterna i små bitar och blanda med den
rivna osten och finhackad basilika.

Fyll röran i fläskfilén och stek klar i ugn ca 15-20 minuter.

Fräs under tiden löken mjuk i stekpannan och häll på vinet.
Låt reducera till ungefär hälften.
Tillsätt senap, grädde, creme fraiche, buljong, soja & dragon.
Låt koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar.

Jag hade kokt broccoli & stekta champinjoner till. 
( Jag älskar champinjoner ... )



Kommentarer
Postat av: Mrs Sunshine

Ser jättesmaskigt ut!!

2012-02-25 @ 21:30:58
URL: http://www.mrssunshinecooking.blogspot.com
Postat av: Anna

Ser fantastiskt gott ut. Berätta gärna hur skorna va :)

2012-02-25 @ 21:48:42
URL: http://overenskommelsen.blogg.se/
Postat av: Mari

Men gud så gott det där såg ut :).

Ha en fin söndag !!!!!!

2012-02-26 @ 08:08:41
URL: http://marriie.blogg.se/
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest

Åh, vad gott det ser ut!

2012-02-26 @ 16:38:46
URL: http://vardagfest.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0