Semlor (LCHF)
Eftersom jag är en "slow starter" så gjorde jag semlor först nu ..
Hade inte tänkt göra det först men dessa som Ellinor hade gjort
såg så goda ut så jag var bara tvungen att testa.
Och det är jag glad över - för de var mycket goda!
Har t o m gjort det 2 ggr nu .. den andra gången gjorde jag bara
minimini som jag ska ta med på kalas ...
Jag hade inte "sukrin melis" utan jag "mortlade"
vanligt sukrin tills det blev som mjukt pulver - gick jättebra!
10-17 små semlor
4 ägg
4 msk sukrin melis
0,5 krm stevia
1 dl grädde
2 msk kokosmjöl
2 dl mandelmjöl
2.5-3,5 msk fiberhusk
(beroende på hur stora ägg du har)
2 tsk bakpulver
1.5 tsk kardemumma
Sätt på ugnen på 170 °.
Vispa ägg och sötning poröst.
Häll sedan i alla andra ingredienser och rör om till en deg.
Låt stå ca 5 min och sen formar du 10 bullar
(jag tog hjälp av 2 skedar för de var lite kladdigt,
annars fukta händerna så är det lättare att rulla)
och lägger på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 18 min och ta sedan ut dem och låt svalna helt.
Mandelmassefyllning
6 msk grädde
2 dl mandelmjöl
3 msk sukrin melis
1/4 krm stevia
Vispad grädde
Bullarna är goda som de är eller man vill fylla med annat.
Andra gången gjorde jag mindre (17 st)
Visst är de söta !??
Sv :) Men vad duktig du är. Vart tränar du?.
Jaa, spännande. Kom dom idag?
Sv. Oj, missade din andra kommentar. Men sååå bra, jag måste åka in och testa strl på Stadium imorgon, sedan klickar jag också hem ett par =).
Vilka fina sötisar! :)
//Lana
SÅåå söta. Kul att de blev så bra och goda :)
Vad fina de blev.=)