Kycklingfilé med basilika & mozzarellatäcke

Detta var inte dumt alls ..  gillar de italienska smakerna.
Och så där gott krispigt täcke ..
(Blev inspirerad av ett recept jag sett på kokaihop.se)


Kycklingfilé med basilika & mozzarellatäcke

Man behöver:

500 gr kycklingfilé
1 pkt mozzarellaost
½ kruka basilika
1 msk grön pesto (är nog gott med den röda med)
3-4 soltorkade tomater
50 gr valnötter
Salt
Peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Dela kycklingfilén längsmed och bryn den gyllenbrun.
Salta och peppra.
Lägg i ugnssäker form.
Skär mozzarellaosten & soltorkade tomaterna i små tärningar,
hacka basilikan och valnötterna.
Blanda ost, tomater, basilika, pesto & valnötter i
en bunke och bred ut över kycklingen.
Gratinera i ugn ca 15 minuter.

Jag gjorde en oreganosås till

1 vitlöksklyfta
½ gul lök
2 dl creme fraiche
½ msk lantbuljong (eller fond)
1 msk balsamvinäger
(blir mycket vinägersmak så älskar man inte det så ta en ½)
1 msk oregano
smör

Finhacka vitlök & lök och bryn i smöret i en kastrull.
I med övriga ingredienser och låt koka ihop några minuter.


Serverade med kokt blomkål, gröna bönor & en sallad till.






Kommentarer
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest

Det såg jättesmarrigt ut. Kyckling kan man inte få för mycket av. :-)

2012-01-30 @ 21:01:53
URL: http://vardagfest.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0