Scones

Fick tips på scones a lá LCHF av Almungs Skafferi.   


LCHF Scones

Ingredienser:
100 g smör
1 dl kokosmjöl
1 dl turkisk yoghurt
2 dl vatten
0,5 dl fiberhusk
0,5 tsk salt
1 ägg
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 °.
Smält smöret & blanda i kokosmjölet medan smöret är varmt.
Tillsätt sen yoghurt, vatten, salt, fiberhusk och ägg.
Låt degen stå och svälla ett tag (ca 15 min)
Blanda mandelmjöl och bakpulver.
Häll i mjöl- och bakpulverblandningen till degen.
Rör snabbt ihop degen och forma 4 st scones
som plattas ut på en plåt. Skär varje scones i fyra tårtbitar.

Grädda i ugnen  tills sconesen får fin färg , ca 10-20 min.

Ät gärna sconsen varma med smör och ost på.


Till övriga familjen gjorde jag så här:

Klassiska scones

100 gr smör
4 dl vetemjöl
3 dl dinkelmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 dl mjölk
1 dl vaniljyoghurt

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet.
Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg,
men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor,
cirka 12-15 centimeter i diameter.

Skär två skåror i varje kaka, i ett kors.
Nagga kakorna med en gaffel.

Grädda i ugn 200° i 10-15 minuter.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0