Ugnsomelette med köttfärsfyllning
Omelett kan man nästan variera oändligt ..
Här är en variant i ugnen som är god.
Fylls med köttfärsröra & "ostlock".
Nästan som paj ..
Köttfärsomelett
Botten:
4 st ägg
1 dl grädde
½ tsk salt
Fyllning:
500 gr köttfärs
2 hackade vitlöksklyftor
10 cm strimlad purjolök
2 msk tomatpuré
3 msk grädde
1 tsk oregano
salt
peppar
Lock:
2 dl riven västerbottenost (el annan)
1 dl grädde
100 gr philadelfiaost
10 oliver (jag hade gröna)
10 cocktailtomater
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Vispa äggen med grädden, salt & oregano. Häll i en smord gratängform.
Grädda i ugnen 8-10 minuter. Gör fyllningen under tiden ...
Bryn vitlök och purjolök lite lätt och tillsätt köttfärsen.
Låt den bryna tills den är genomstekt. Salta och peppra.
Tillsätt tomatpurén, grädden (ev lite vatten) och låt puttra några minuter.
Lägg sen köttfärsröran över omelettebotten.
Fördela oliver och halverade tomater över köttfärsen.
Blanda grädde, philadelfiaost och den rivna osten i en bunke och bred blandningen
överst. Grädda ca 10 minuter.
Gott med sallad till.
Tack... jag har letat efter ett recept på omelett i ugnen. Och fyllningen låter ju jättegod också.
Perfekt! Bugar och bockar!
Vad gott det lät, får prova det!