Feta/soltorkad tomat/basilika-toppad kyckling
Här är en lätt rätt vi gjorde igår och brukar göra ganska ofta
men som jag såg att jag inte skrivit om här.
(Mina barn är inne i en "inte äta soltorkade tomater-period"
så jag brer halva formen med bara feta/basilkaröra.)
Finns säkert många olika varianter men här är den jag gör:
Kyckling med feta/tomat/basilikakräm
(4 port)
4 kycklingfileér
200 gr fetaost
3-4 dl creme fraiche
5 soltorkade tomater
1 näve basilika
Sätt ugnen på 200°.
Dela gärna kycklingfileérna längsmed så de blir lite tunnare.
Lägg i en ugnssäker form, salta & peppra lite.
Mixa (eller mosa) ihop fetaost med creme fraiche.
Finhacka tomater och basilika och blanda i.
Bred över kycklingen och gratinera i ugn ca 20-25 min.
Kolla med ett snitt i kycklingen att den är klar.
Min familj ville ha ris till och jag stekte tunt strimlad blomkål,
zucchini & champinjoner till mig. Och även en sallad till.
Kommentarer
Postat av: Karoline
Å det där lät och såg riktigt gott ut!
Tack för tipset.
Postat av: Lana
feta och soltorkade tomater är jättegod kombo! Mums, mums! :)
Ha en toppen kväll!
kram
//Lana
Postat av: Erika - LCHF till vardag och fest
Mums... ser jättegott ut!
Trackback