Ost & Skinkpaj i långpanna
Denna är mina barns favorit och även den enklaste att göra.
Räcker 8-10 personer. Och är perfekt som lunchportioner om man får över.
Halverar man receptet är det lagom i en vanlig pajform.
Paj deg:
4 dl vetemjöl
2 dl fullkornsdinkelmjöl
1 tsk salt
200 gr smör
4 msk vatten
Fyllning:
1 kg kassler
Äggstanningen:
6 ägg
6 dl gräddmjölk (ev 3+3)
6 dl riven ost
lite salt & vitpeppar
Sätt ugnen på 220°.
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och kavla gärna
mellan 2 bakplåtspapper (jag har i silkon som funkar mycket bra).
Lägg i en långpanna och tryck ut upp på kanterna.
Ställ lite svalt i ca 20 minuter.
Förgrädda sen ca en kvart.
Skär kassler i tärningar och lägg i det förgräddade skalet.
Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen
och häll röran över kasslern.
Krydda gärna med lite perillade.
Grädda i ugnen ca 25-30 min till stanningen har stannat.
Kommentarer
Trackback