Svamppaj med camembert
Blev inspirerad av Lanas midsommarpaj där hon hade portabellosvamp & zucchini i.
Jag gjorde min dock vegetarisk och ändrade den lite.
SÅ här gjorde jag:
Pajskal:
2½ dl mandelmjöl
½ dl kokosnötsmjöl
½ dl sesamfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 gr osaltat smör
1 ägg
ev. 1-2 msk vatten
2½ dl mandelmjöl
½ dl kokosnötsmjöl
½ dl sesamfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
50 gr osaltat smör
1 ägg
ev. 1-2 msk vatten
Sätt ugnen på 200°.
Mixa ihop mandelmjöl, kokosnötsmjöl, sesamfrön
Mixa ihop mandelmjöl, kokosnötsmjöl, sesamfrön
och pofiber några minuter.
Tillsätt de övriga ingredienserna och kör till en deg.
Kavla ut och lägg i en pajform.
Nagga botten och låt den stå svalt minst 30 minuter.
Tillsätt de övriga ingredienserna och kör till en deg.
Kavla ut och lägg i en pajform.
Nagga botten och låt den stå svalt minst 30 minuter.
(Förbered gärna och låt stå i kylen över natten)
Grädda sen pajskalet i 7-8 minuter tills det börjar få färg.
Fyllning:
1 stor portabello
150 gr champinjoner
½ zucchini
smör
salt & peppar
150 gr camembert/brieost
dill (jag hade torkad)
3 ägg
3 dl grädde
3 dl riven ost
Skär svampen i mindre bitar och bryn i smör.
Salta & peppra lite.
Skiva zucchinin i ganska tunna skivor.
Stek även dessa i smör + lite salt.
Bottna pajskalet med den stekta svampen,
skiva camemberten och lägg över.
Täck sen med de stekta zucchiniskivorna.
Vispa ihop ägg, grädde med osten
och häll överst i pajskalet.
Krydda med lite hackad dill (eller torkad) och gratinera i ugn ca 25-30 min.
Kommentarer
Postat av: felicia
åå så gott, jag som är pajmissbrukare.. måste testa med svamp, mums :D
Postat av: felicia
åå så gott, jag som är pajmissbrukare.. måste testa med svamp, mums :D
Postat av: Lana
Mums, mums! Ser otroligt gott ut! :) Jag har aldrig använt brie i paj... ska göra det nästa gång! :)
Ha en toppen dag!
Kram
//Lana
Trackback