Balsamicomarinerad kycklingfilé
Igår firade vi min systers student och jag bidrog
buffébordet med kall marinerad kycklingfilé.
Det gick åt snabbt kan jag säga och jag lovade gästerna ett recept.
Här är det:
Balsamicomarinerad kycklingfilé
2 kg kycklingfile
salt
peppar
marinad:
3 dl olivolja
2 dl balsamvinäger
1 dl honung
3 tsk flingsalt
3 pressade vitlöksklyftor
1 kruka hackad basilika
2 msk sambal oelek
Sätt ugnen på 200°.
Börja med att bryna kycklingfilén i smör
och krydda med salt och peppar.
Stek tills de börjar få lite färg.
Lägg i en långpanna och stek färdigt i ugnen
ca 10-15 minuter ej för länge så de blir torra
(tag ut och skär ett snitt för att se om de är genomstekta
eller ha termometer i, klart vid ca 65 °).
När de är färdiga låt de svalna.
Blanda alla ingredienserna till marinaden.
Skär kycklingen i skivor ca 1,5 cm breda.
Lägg upp på serveringsfat och
ringla marinaden över.
Låt stå helst över natten men minst i 6 timmar.
Vi åt detta med annat kallskuret kött, potatissallad, sallad & frukter.
Bror D gjorde en av tårtorna ..